Podagra / Høyt urinsyrenivå

 

Podagra er forårsaket av kroppens manglende evne til å fjerne overdreven urinsyre via nyrene.

 

Urinsyre kan bli omdannet i leddene i form av krystaller, hvoretter kroppen reagerer med en alvorlig og svært smertefull inflammatorisk reaksjon eller podagra angrep. Podagra kan ta en akutt form som ofte går over i en kronisk form, med vedvarende betennelser.

Podagra forekommer oftest hos menn i alderen 40 og 50 år. Kvinner kan også lide av det, men sjeldnere enn menn. Dette er fordi kvinner fjerner mye syrlig avfall, også urinsyre, under den månedlige menstruasjon. Dette endres etter overgangsalderen når det generelle nivået av urinsyre er den samme som hos menn.

 

Vanligvis manifesterer podagra seg i en fot eller begge føtter. Hvis urinsyre krystaller lagrer seg på ulike tider og i tilfeldige ledd i kroppen (armer, ører, hender, fingrer) er dette det som kalles " flyvende podagra ".

 

 

 

URINSYREGIKT I KROPPEN KAN BLI DANNET VED:

  • Ufullstendig mat forbrenning. Urinsyre er produsert som et restprodukt.
  • Spesielt  av mat som inneholder puriner (kjøtt, fisk, vin.
  • Høye stress nivåer.
  • Høy proteindiett for å raskt gå ned i vekt.

 

Urinsyre er giftig syre avfall som dannes under purin metabolismen. Puriner er stoffer som frigjøres under nedbryting av celler i kroppen. Puriner er også frigjort under fordøyelsen av matvarer som inneholder puriner.

 

Sjansene for at en person utvikler podagra og den andre ikke, selv når de spiser minst like mye kjøtt, fisk og vin, har å gjøre med de arvelige egenskapene for gikt. En økt sjanse for å utvikle podagra bestemmes av genene. Det er ingenting du kan gjøre med dette. Hvis det i tillegg til den økte arvelige urinsyre produksjon, er aktiviteter som resulterer i enda mer urinsyre produksjon, kan det føre til at kroppen utvikler visse relaterte lidelser.

 

JUSTERING AV DIETT:

Unngå eller begrense purine rik mat, fordi under fordøyelsen av puriner, er urinsyre dannet.

 

MAT MED SVÆRT HØYE NIVÅER AV PURINER INKLUDERER:

gås, spill, sardiner, sild, ansjos, ørret, laks, torsk, skalldyr (blåskjell, hummer, østers) innmat, belgfrukter og spinat.

 

MAT MED MODERATE NIVÅER AV PURINER INKLUDERER:

okse, kalv, kanin, lam, kylling, kalkun, and, due, krepsdyr, asparges, blomkål og sopp.


MAT MED LAVE ELLER INGEN NIVÅER AV PURINER INKLUDERER:

grønne grønnsaker, frukt, melk, ost, egg, ris og andre kornsorter, pasta, poteter, brød og syltetøy.

 

I en velfungerende kropp, urinsyre blir nøytralisert av den alkaliske bufferen, natrium bikarbonat. Dersom bikarbonat i blodet er utilstrekkelige, kan kroppen ikke lenger nøytralisere overflødig urinsyre. Forde kroppen må få urinsyre ut av blodet for å opprettholde en konstant pH. Urinsyre i form av krystaller er dumpet i kroppen, og dette kan gi opphav til podagra angrep. Dette forekommer nesten alltid først i en fot eller begge føtter.

 

Imidlertid etter som vi eldes, er det et faktum at bikarbonat i blodets nivå, reduseres. Stimulering av bikarbonat produksjon i kroppen hjelper kroppen å nøytralisere overskytende urinsyre tilstrekkelig. Med tilstrekkelig bikarbonat nivåer, vil urinsyre krystaller i leddene også gradvis bli oppløst og som følge vil, faren for betennelse forsvinne.

 

Å redusere urinsyre ved å øke natrium bikarbonat i blodet er en relativt ny metode. Leger vet at ved å øke natrium bikarbonat nivåer, vil urinsyre bli brutt ned, Men de har fremdeles utilstrekkelig kunskap med hensyn til det faktum at ved å drikke alkalisk vann, produserer kroppen natrium bikarbonat.

 

De som lider av podagra / høyt urinsyrenivå vil ha stor nytte av Alka ® Drops og Alka ® Tabs. Produkter som sikrer en økning av bikarbonat i blodet.

 

Hvis folk, ved å drikke alkalisk vann hver dag, har gjenopprettet sine natrium bikarbonat nivåer, kan overskytende urinsyrer nøytraliseres kontinuerlig. I tid, vil det være mulig igjen å gradvis følge en variert purine holdig diett fordi natrium bikarbonat i blodet muliggjør et effektivt urinsyre sammenbrudd.

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar