Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

PH-BODYBALANCE ®


Natrium Bikarbonat

Natrium Bikarbonat ( NaHCO3 ) danner den største base bufferen i blodet 

og sikrer at blodet forblir litt basisk 

(= grunnleggende pH 7,365 ) ved å nøytralisere syre

Natrium bikarbonat, kroppens eget renselsesmiddel .

En kropp som er renset kan aktivere sitt immunforsvar og løse kroniske lidelser 

Bare den selvhelbredende evnen i kroppen kan faktisk 

kurere smerte og ubehag.En base substans løser en syre substans

Det faktum at en base (natrium bikarbonat ) nøytraliserer en syre (urinsyre, kolesterol, syre osv.)  er et naturlig (kjemisk) fenomen som ikke krever en "dobbel-blind-test" i motsetning til legemidler. For eks. når vi berører kylling eller fett kjøtt, våre hender blir noe klissete. Å vaske bort fettet fra våre hender med vanlig vann virker ikke, med mindre vi bruker såpe. Såpe gjør fettet oppløselig og gjør det lettere å rengjøre våre hender.

Fett er en syre, såpe er en base og de nøytraliserer hverandre.Ta​p av bikarbonat buffere

etter fylte 40 år


Det har allerede vært en god del forskning på forholdet mellom natrium bikarbonat og forsuring av kroppen. Et betydelig studie undersøkte hvordan bikarbonat kapasiteten av kroppen er knyttet til økt alder på en person.

Gra​fen til høyre er fra et forskningsstudie utført av:

* Dr. Lynda Frassetto

og beskriver forholdet mellom blodet, plasma, bikarbonat (HCO3-9) tetthet og alder i år for de personer i undersøkelsen. Det viser tydelig at bikarbonat i blodet forblir konstant til fylte 40 år, hvoretter bikarbonat nivå synker betydelig.

* Stiplet linje lagt til av: Sang Wang.


Funnene i dette studiet viser 


viser at bikarbonat bufferne opprettholdes rimelig godt opp til fylte  40 år,  men etter at disse bikarbonat buffere blir stadig mindre til stede for å nøytralisere syre i kroppen og bli kvitt den.

Det er ikke vanskelig å forstå at vår vestlige livsstil (usunt kosthold med mye salt og sukker, stress osv.) tærer mye på våre bikarbonat buffere, slik at nivået av bikarbonat i kroppen minsker selv lenge før fylte 40 år.

 

Vi vet alle at vi blir gamle og syke på grunn av overflødig syre opphoping i kroppen, og at alkalisk vann nøytraliserer syre, og derfor å drikke alkalisk vann er fornuftig, men vet vi hvordan alkalisk vann virker i kroppen?

Dette er det som skjer i magen. Magen opprettholder sin pH rundt 4.0. Når vi drikker høy pH alkalisk vann,  pH i vannet går ned,  men magens  pH går opp som et resultat. Hvor høyt det går opp er en funksjon beroende på mengden av pH i det alkaliske vann vi drikker. Når magens pH stiger over 4,5  vil magesekken produsere mer hydrochloric syre, for å bringe pH i magen ned igjen under 4,0. 


Når vi blir gamle har vi flere syreradikaler [H+] og mindre bikarbonat [HCO3-], 

som bringer med seg aldersrelatert metabolsk acidose. 

Dette er en anerkjennelse og behandling av symptomene, som aksepterer at 

aldring er en uunngåelig del av livet..

Jeg ser på syre opphopning som årsak til fysiologisk aldring, 

derfor ser jeg på reduksjon av akkumulert syre som reversering av fysiologisk aldring. 

I tillegg, kan syre reduksjon forhindre alle typer progresive aldrings sykdommer - Sang Whang

H​vordan magen produserer hydrochloric syre (saltsyre)

Den ​k​jemiske formel av hydrochloric syre produksjon er: H2O + CO2 + NaCI = HCI + NaHCO3. Vann, karbondioksyd og natriumklorid (bordsalt) produserer hydrochloric syre og natrium bikarbonat. Hydrochloric syre går ned i magen og natrium bikarbonat går inn i blodet.


Et interesant faktum er at formelen ovenfor ser enkel ut, men ingen vitenskapsmann i et laboratorium kan produsere hydrochloric syre og natrium bikarbonat fra vann og karbondioksid og salt.

Kun levende celler kan gjøre det. I laboratoriet er det motsatte enkelt: Tilsett hydrochloric syre til natrium bikarbonat vil umiddelbart produsere vann, karbondioksid og salt.

Natrium Bikarbonat er en alkalisk buffer i blodet vårt

I blodet er det alkaliske buffere og syre buffere som konstant overvåker blodets pH for å opprettholde en konstant pH i blodet på: 7,365. Når blodet blir for alkalisk, arbeider syrebufferen for å bringe pH ned og når blodet blir for syrlig arbeider den alkaliske buffer for å heve pH.


Alkaliske buffere er bikarbonat (HCO3) paret med alkaliske mineraler. Eksempler på dem er natrium bikarbonat (NaHCO3), kalium bikarbonat (KHCO3) kalsium bikarbonat (Ca (HCO3) 2) og magnesium bikarbonat (Mg (HCO3) 2), Syre buffer er hovedsakelig karbonsyre (H2CO3), en vann og karbondioksid kombinasjon. Karbohydrat helt brent blir til karbondioksid (CO2) og vann (H2O), og derfor er det ingen mangel på syre buffere.


Utilstrekkelig mengde bikarbonat i blodet vårt reduserer vår evne til å administrere (nøytralisere og dumpe) syren kroppen produserer. Dette er årsaken til aldring. 45 år er den gjennomsnittlige alderen når mennesker begynner å vise symptomer på: diabetes, høyt blodtrykk, osteoporose og mange andre voksne progressive sykdommer. Og siden vi ikke kan styre syre, samler vi syre avfall i kroppen. Disse avfall viser seg som: kolesterol, melkesyre, fettsyre, urinsyre, urat, sulfat, fosfat, nyrestein osv.

Hva er den viktig​ste egenskap i alkalisk vann

Det er mange egenskaper i alkalisk vann, som: Overflatespenning, vannets struktur, molekylær størrelse, ORP (oksygen reduksjonspotensial) pH, som alkaliske mineraler blir brukt til å opprettholde pH verdien osv. Imidlertid med unntak av vannets pH-verdi, ingenting annet hjelper blodet å få bikarbonater. 


Også alle de andre egenskapene endres når vannet kommer i magesekken og samhandler med magesyre. Selv pH verdi endringer i magen. Imidlertid fører endringene av pH-verdien i magen til å produsere: Hydrochloric syre 

(saltsyre) som går inn i magen, og bikarbonater går inn i blodet.


Den viktigste funksjon av alkalisk vann er å øke bikarbonater i blodet fordi vi mister bikarbonater som vi eldes.

Når vi sier at vi alkaliserer kroppen, mener vi ikke nødvendigvis å øke pH i spyttet eller urin, det betyr å øke bikarbonater i blodet vårt. Blodets pH endres ikke, men muligheten til at blodet  nøytraliserer syre i kroppen øker.

Hvordan opprettholde god helse ?


Les mer