BARN OG ALKALISKE MINERALERNår et barn blir født inneholder kroppen et overskudd av alkaliske mineraler (alkaliske buffere). Som babyer lukter vi fint, og vi har en nydelig myk hud. Innsiden av den lille kroppen er helt ren.Men som vi eldes,kroppen akkumulerer stadig syrlig avfall som den ikke kan eliminere. Dette spesielt p.g.a, vår vestlige livstil med sin industrielle matproduksjon, mye stress og giftige miljøfaktorer, noe som resulterer i en rask påskynding av denne prosessen. Det flytende syre avfallet omdannes til fast syre og akkumuleres på forskjellige steder i kroppen.
Den vakre babys lukt og myke hud endres raskt til mindre attraktive lukter og til en hud med rynker og ujevnheter.

Visste du at når noen er 40, nesten 50% av kroppens solide fysiske strukturer består av syre avfall? Denne andelen vil bare øke etter hvert som vi blir eldre! I kroniske plager, som f.eks revmatiske lidelser, gikt og høyt blodtrykk, som kan være forårsaket av syrlig avfall akkumulering, de fleste tradisjonelle behandlinger forsøker bare å behandle symptomene. Deretter, bivirkninger av disse behandlingene skifter problemet til en annen del av kroppen, noe som til slutt blir katastrofale.

Alkalisk vann har ingen medisinsk eller ernæringsmessig verdi for å kurere lidelser. Alt som det gjør er å nøytralisere syreavfall i kroppen, og gjør det oppløselig i kroppsvesken, slik at den kan fjernes. En kropp som er renset kan aktivere sitt immunforsvar og løse kroniske lidelser. Bare den selvhelbredende evnen i kroppen kan faktisk kurere smerte og ubehag. 
ER URINSYRENIVÅET FOR HØYT? HVORDAN KAN DU REDUSERE DET PÅ EN TRYGG MÅTE?
Urinsyre er giftig syre avfall som dannes under purinmetabolismen. Puriner er stoffer som frigjøres under nedbryting av celler i kroppen. Puriner er også frigjort under fordøyelsen av matvarer som inneholder puriner.

Økt urinsyre produksjon bestemmes av arv, og det er ingenting du kan gjøre med det. Hvis det i tillegg til den økte arvelige urinsyre produksjon, er aktiviteter som resulterer i enda mer urinsyre produksjon, kan det føre til at kroppen utvikler visse relaterte lidelser.

Justering av diett: Unngå eller begrense purine-rik mat, fordi under fordøyelsen av purin, er urinsyre dannet:
- Mat med svært høye nivåer av purin inkluderer: gås, spill, sardiner, sild, ansjos, ørret, laks, torsk, skalldyr (blåskjell, hummer, østers) innmat, belgfrukter og spinat.
- Mat med moderate nivåer av purin: okse, kalv, kanin, lam, kylling, kalkun, and, due, krepsdyr, asparges, blomkål
og sopp.
- Mat med lave nivåer eller ingen purine: grønne grønnsaker, frukt, melk, ost, egg, ris og andre kornsorter, pasta, poteter, brød og syltetøy.

Natrium bikarbonat er den alkaliske buffer i blodet som nøytraliserer urinsyre og dermed opprettholder en konstant pH i blodet. Man vil ikke lide av akkumulering av urinsyre hvis det er tilstrekkelig bikarbonat tilstede i blodet. Imidlertid er det et faktum at, i tid, bikarbonat i blodets nivå, reduseres. Stimulering av bikarbonat produksjon i kroppen hjelper kroppen å nøytralisere overskytende urinsyre tilstrekkelig. Med tilstrekkelig bikarbonat nivåer, vil urinsyrekrystaller i leddene også gradvis bli oppløst og som følge vil, faren for betennelse forsvinne.

Å redusere urinsyre ved å øke natrium bikarbonat i blodet er en relativt ny metode. Leger vet at ved å øke natrium bikarbonat nivåer, vil urinsyre bli brutt ned, MEN DE HAR FREMDELES UTILSTREKKELIG KUNNSKAP
MED HENSYN TIL DET FAKTUM
AT VED Å DRIKKE ALKALISK VANN,PRODUSERER KROPPEN NATRIUM BIKARBONAT.

Hvis folk, ved å drikke alkalisk vann hver dag, har gjenopprettet sine natrium bikarbonat nivåer, kan overskytende urinsyrer nøytraliseres kontinuerlig. I tid, vil det være mulig igjen å gradvis følge en variert purine-holdig diett fordi natrium bikarbonat i blodet muliggjør et effektivt urinsyre sammenbrudd.

FOR Å TAKLE PROBLEMET MED ØKT URINSYRE,ER DET BEST Å DRIKKE ALKALISK VANN HVER DAG,FORDI DET ER EFFEKTIVT OG TRYGT, MENS DU OGSÅ KAN NYTE ET VARIERT KOSTHOLD.