SYRE / BASE
Livet er en kamp, ikke mot synd, ikke mot pengemakt, ikke mot skadelig animalsk magnetisme, men mot hydrogen ioner. - Mr. Mencken skrev disse ordene i 1919. Faktisk livets kamp er mot tilbakeholdt syre (hydrogenioner er syre radikaler).
En riktig pH i kroppen er en av de mest kritiske faktorer for god helse. Under forbrenningen, blir sure sluttprodukter dannet kontinuerlig. Små svingninger i pH kan føre til dramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.
På bildet kan du se hvordan forsuringen går i gjennomsnitt etter hvert som vi blir eldre. Ved fødselen er kroppen i en ideell tilstand på 70% vann og 30% mineraler og mikronæringsstoffer. Når du er 45, kan forsuringen ha gjort kroppen din opptil 50% flytende eller fast syreavfall.

Forsuring, syre / base ubalanse.

For at kroppens ulike funksjoner skal fungere bra, er det viktig at blodets pH holdes innenfor strenge grenser. Graden av syre i blodet, representert ved pH, avhengig av nivået av base og syre stoffer oppløst i blodet, derav begrepet syre / base balanse. Normale blod pH grenser for et menneske er mellom 7,35 og 7,45. Slik at blodet er svakt alkalisk.Vårt liv og helse er basert på å bevare vårt interne miljø, og opprettholde syre / base balansen er topp prioritet.For eksempel, når blodet er for syrlig, er kalsium hentet fra beinbygningen for å alkalisere blodet. Selv respirasjonssenteret i hjernen er kontrollert av syre / base balansen. Selv om det allerede har vært en god del forskning på effekten av syre / base ubalanse på utviklingen av kroniske lidelser, er dette forholdet ennå ikke tilstrekkelig anerkjent av konvensjonell medisin.

Forsuring, en kontinuerlig prosess som er uunngåeligg.

Den sveitsiske lege og teolog Paracelsus var den første personen i vår vestlige kultur å oppgi deponering av syre avfall som den viktigste årsaken til alle sykdommer. Ved å leve i en mer biologisk balanse, primitive mennesker forblir fri for kroniske metabolske forstyrrelser, som for eksempel diabetes, revmatisme, kreft og hjerte og karsykdommer, mens den vestlige livsstil tipper syre / base balansen til syre siden. I tid, fører dette til et tap av viktige basiske mineraler, innskudd av metabolske slagg (syre avfall) i bindevev og tap av immunitet.

Selv om du lever en sunn livsstil med et sunt (basisk) kosthold, er prosessen med forsuring uunngåelig. I en ideell mat forbrenning situasjon vil 100% av organiske elementer (karbon, nitrogen, hydrogen og oksygen, som utgjør 97% av mat) bli forbrent, uten å etterlate organisk avfall. Dessverre skjer dette aldri, og disse organiske elementer blir ikke helt forbrent. Som et resultat, blir organisk syre avfall alltid igjen i kroppen. Eksempler på organiske syre avfall er: urinsyre, melkesyre, eddiksyre, kolesterol, karbonsyre, ammoniakk og fettsyre.

I tillegg til det organiske avfallet, inneholder mat mange andre uorganiske biprodukter fra mineralene. Syre avfall fra disse er for eksempel svovelsyre, saltsyre, fosforsyre. Kroppen trenger å eliminere disse giftige syrer. Men først må de bli nøytralisert til mindre farlige stoffer, ellers ville de skade nyrene og andre organer.

De viktigste nøytraliserende stoffer produsert av kroppen er natriumbikarbonat, kaliumbikarbonat og kalsiumkarbonat. Bikarbonater kan produseres av kroppen selv ved å drikke alkalisk vann. Hvis disse stoffene er tilstrekkelig til stede i kroppen, nøytraliserende giftig organisk og uorganisk syre avfall er ikke noe problem.

Problemet oppstår hvis det er utilstrekkelig med bikarbonater tilstede i kroppen. Reduserte bikarbonat nivåer i kroppen oppstår ofte etter fylte 40 år. Dette betyr at etter 40, er kroppen din stadig mindre i stand til å nøytralisere og fjerne syre avfall. Deretter er det syre avfallet lagret som slagg i bindevev og fettvev.

Etter at en person fyller 50, består nesten 50% av personens solide fysiske strukturer av slagg. Denne andelen vil bare øke etter hvert som vi blir eldre!

Forsuring er aldringDen anerkjente franske legen og biologen, Alexis Carell holdt et kylling hjerte i livet i 28 år. Han hadde et egg inkubert. Fra utviklende kylling, ble hjertet tatt ut og skåret opp. Delene, som består av mange celler, ble holdt i et flytende dyrkningsmedium som inneholder mineraler med samme sammensetning som blodet. Han oppdaterte flytende kultur medium hver dag og dermed holdt kyllingens hjerte i live i 28 år (!). Da han stoppet med den forfriskende væske kultur medium, døde hjertets celler.

Hemmeligheten med at kyllings hjerte overlevde i 28 år ligger i det faktum at den ekstracellulære væsken (væske der cellene lå) ble holdt ved en konstant kvalitet.

Ved å oppdatere det flytende dyrkningsmediet hver dag, ble (syre) avfall fjernet hver dag.Syre,base og pH verdi

pH kommer fra det latinske Potentia hydrogenii, noe som betyr "aktiviteten av hydrogen". Det er et mål for konsentrasjonen av hydrogenioner tilstede i løsninger og indikerer hvor surt eller basisk noe er. Jo høyere konsentrasjonen av hydrogen ioner er, jo mer syre løsning. Løsninger med lavere mengder av hydrogen ioner er grunnleggende (basisk / alkalisk).
Graden av surhet og alkalitet er angitt på pH skala fra 1 til 14, hvor 1 står for veldig surt og 14 for svært grunnleggende (basisk) En pH på 7 er nøytralt. Økningen av pH er logaritmisk som betyr at en pH av 6 er 10 ganger mer syre, enn pH på 7. En pH av 5 og deretter, er 100 ganger mer syre enn pH på 7.

En riktig pH i kroppen er en av de mest kritiske faktorer for god helse. Under forbrenningen, blir sure sluttprodukter dannet kontinuerlig. Små svingninger i pH kan føre til dramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.

Optimale pH-verdier- Blood 7,35 - 7,45 (ideelt 7,41)
- Spytt 6,00 - 7,50
- Mage 1,35 - 3,50
- Urin 4,50 - 8,40
- Tynntarmen 6,50 - 7,50
- Tykktarmen 5,60 - 6,90

Alle våre celler er badet i ekstracellulær væske og, akkurat som blod, er svakt alkalisk ( pH 7,35 -7,45 ).

Grensene for pH-verdier for blod og ekstracellulære væske innen den grense der det fortsatt er mulig å leve, mellom 6,8 og 7,8. pH-verdier som er for lav ( syre ) fører raskere til livstruende situasjoner enn pH-verdier som er for høy (basisk / alkaliske).

For eksempel Dr. Berthold Kern oppdaget at en lavere pH-verdi ( syre ) førte til en fortykkelse av blodet. Dersom sammensetningen av blod er tykkere, må hjertet pumpe kraftigere for å få det til organene.

Lage slagg (fast syre avfall) et smart triks av kroppen.

Tidligere har vi sett at for å nøytralisere syre avfall med sikte på å opprettholde en konstant pH i blodet, er den første forsvarsmekanismen i blodplasma dannet av alkaliske bikarbonat buffere, slik som natriumbikarbonat (NaHCO3) og kaliumbikarbonat (KHCO 3).

I en kropp med tilstrekkelige bikarbonat buffere i blodet, uric syrer, kolesterol, melkesyre osv. er nøytralisert uten problemer og utskilles via nyrene.

Problemer oppstår når bikarbonat buffere i blodet ikke er tilstrekkelig til stede. Kroppen skifter deretter til en annen mekanisme. Den konverterer flytende syre avfall i blodet til fast syre. Fast syre avfall ( slagg ) påvirker ikke lenger pH-verdien i blodet, et smart knep!
Men i tid, er etableringen av disse slagg faktisk årsaken til andre problemer. Urinsyre i fast form ( urinsyrekrystaller ) kan lagres i leddene, og kolesterol i fast form akkumuleres i de vaskulære veggene og blod kan tykne.
 
 
 

Årsaker til akselerert forsuring.

Vår vestlige livsstil, personlig helse tilstand og livsmiljøet bidrar til forsuringsprosessen. Følgende faktorer er i stor grad ansvarlig for en akselerert forsurings prosess og gjør en stor etterspørsel på våre bikarbonat buffere:

- Dårlig (syre-forming) mat
- Overdreven bruk av alkohol og sukker
- Medisinering
- Stress
- Miljøvirkninger
- Redusert lever, nyre eller lungefunksjon
- Lite mosjon
- Røyking
- Ekstrem diett
- Overdreven sportsaktiviteter

Betydningen av en god pH-verdi.

Vi kan også se på virkningen av enzymer i kroppen vår, viktigheten av en god pH verdi. Hele den fysiske forekomsten av levende organisme avhenger av virkningen av enzymer og deres handling, i sin tur, er avhengig av konsentrasjonen av hydrogen-ioner (dvs. pH-verdien).

Enzymer fungere bare optimalt ved en viss pH-verdi, og de reagerer meget følsomt på endringer i den. Enzymer er ansvarlig for alle aktiviteter i kroppen. Selv 'å tenke' krever enzym aktivitet. Vanligvis er det to typer enzymer: fordøyelsesenzymer og forbrenningsenzymer. De viktigste fordøyelsesenzymer er protease, amylase og lipase. De hjelper mage-tarmkanalen i nedbryting av proteiner, karbohydrater og fett, og skal de fungere skikkelig er de avhengige av god pH ledelse i mage-tarmkanalen. Mens magen har et svært surt miljø, tynntarmen, relativt sett, har et mer alkalisk miljø og tykktarmen et litt mer syrlig miljø. Forbrenningsenzymer er ansvarlige for å strukturere, reparere og omorganisere hver celle, hvert organ og alle vev.


Eventuelle symtomer forårsaket av latent forsuring.

1 Grad: symptomer i de tidlige stadier (avhengig predisposisjon)

- Søvnforstyrrelser
- Forstoppelse
- Halsbrann
- Belegg på tungen
- Karies
- Mottakelighet for infeksjon
- Hårtap
- Hudproblemer
- Muskelkramper
- Depresjon
- Tap av libido
- Allergier

2 Grad: symptomer i avanserte stadier (avhengig predisposisjon)

- Høy kolestrol
- Høyt blodtrykk
- Diabetes
- Gikt
- Nyrestein
- Hjerte infarkt
- Revmatisme
- Magesår
- Beinskjørhet
- Fibromyalgi
- Astma
- Allergi
- Høysnue
- Kreft
Hva kan du gjøre for å motvirke forsuringsprosessen og bli kvitt det allerede samlete syre avfall (slagg) ikroppen din?

I første omgang kan du selvfølgelig tilpasse din personlige livsstil ved å spise sunt, redusere stress, gå på diett, trene mer osv.
Disse justeringene er absolutt anbefalt, men de er ikke nok!

Akkumulert syre avfall i kroppen kan bare nøytraliseres av tilstrekkelige alkaliske buffere i kroppen. Du kan øke den alkaliske buffer ved å legge bikarbonater (natrium bikarbonat, kalium bikarbonat) til blodet.Du vil bli overrasket over hva syre reduksjonen, ved å legge bikarbonater til kroppen din, kan bety for din helse situasjon. Hvis du sørger for at du beholder din bikarbonat produksjon hver dag, kan du nyte et variert kosthold ( inkludert et glass vin eller øl ), og også høyt nivå sportsaktiviteter. Det syre avfall som er dannet av dette vil senere bli nøytralisert og fjernet av bikarbonat buffere.
Hvordan å gjenopprette syre/ base balanse?

Du kan la kroppen produsere bikarbonat selv ved å drikke alkalisk vann.
Du kan la kroppen produsere bikarbonat selv ved å drikke alkalisk vann.
........................................................................................................................................................................
....................................................................................................................