FORSKNING PÅ TARMHELSE
I tarmene dine bor det rundt 100 trillioner bakterier. De siste fem åra har det internasjonale forskerteamet MetaHit arbeidet med å kartlegge en stor del av disse.
I en av studiene har forskerne undersøkt bakteriesammensetningen i tarmene hos 292 dansker.

- DNA-undersøkelsene viste at omtrent en fjerdedel av oss har opp til 40 prosent færre tarmbakterier enn gjennomsnittet, forklarer en av forskerne, professor og forskningsdirektør Oluf B. Pedersen ved Det sundhetsvidenskabelige fakultet på Københavns universitet.
Et oppsiktsvekkende resultatene publisert i tidsskriftet Nature.


Hva Probiotika gjør med oss…?
De understøtter og fremmer den sunne mikrofloraen i fordøyelsen. Microlife består av et mangfold av levende livsoppbyggende mikroorganismer. De har en symbiotisk* sammensetning, slik mikroorganismer (ikke frysetørkede) i et levende og biologisk miljø har. Når man drikker MicroLife får man i tillegg til den helsebringende plantemedisinen et skikkelig tilskudd med livgivende og helsebringende probiotiske mikroorganismer.

* Symbiose er når to ulike organismer lever sammen slik at begge parter utnytter sameksistensen.

...og hvorfor det er så viktig?

Vårt moderne levesett belaster og truer vårt fordøyelsessystem på mange måter. Stress, medikamenter (antibiotika), kloret drikkevann, kunstige tilsetningsstoffer, overforbruk av mettet fett og sukker, er en trussel for mikrolivet i fordøyelsen vår. Tarmens mikroliv består av 4 - 500 forskjellige arter av mikroorganismer. Antallet mikroorganismer er konstant, men balansen mellom de potensielt patogene (sykdomsfremkallende) og de livgivende organismene må være riktig dersom helsen ikke skal trues. De helsebringende organismene ("snille" bakterier) bør være de sterkt dominerende i fordøyelsens økosystem.

Microlife bidrar til å gjenopprette den økologiske balansen i tarmen som nå trues av vår moderne livsførsel. Dette har stor betydning for næringsopptaket og immunsystemet. Bl.a. fordi 80 % av menneskets immunsystem finnes i tarmen.
Det er mange egenskaper i alkalisk vann, som overflatespenning, vannets struktur, molekylær størrelse, oksygen reduksjonspotensial, pH, som alkaliske mineraler blir brukt til å opprettholde pH-verdien, osv. Imidlertid, med unntak av vannets pH-verdi , ingenting annet hjelper blodet å få bikarbonater. Også alle de andre egenskapene endres når vannet kommer i magesekken og samhandler med magesyre. Selv pH verdi endringer i magen.
Imidlertid fører endringen av pH-verdien i magen til å produsere hydrochloric syre (saltsyre) som går inn i magen, og bikarbonater går inn i blodet.

Vi lever i en verden som ble endret fra et jordbrukslandskap til et industrielt miljø, som produserer mer forurensning.
Vår stressende livsstiler skaper mere syre, som får oss til å bruke opp flere bikarbonater. Noen matvarer er mer syrlig enn andre, spesielt, høy protein kjøttprodukter og svært kullsyreaktig brus. Dette er grunnene til at vi mister bikarbonater i blodet når vi eldes.

Hvis det er nok av OH-ioner (alkalisk reserve) i kroppen, er det ingen grunn til å bekymre seg om miljøgifter, insektmidler, stråling, virus, bakterier,osv. Alkalisk drikkevann er den beste måten å opprettholde god helse i ethvert tilfelle