Syre / Base

 

 

Det er et vitenskapelig faktum at

base nøytraliserer syre.

 

Hva kan du gjøre

for å motvirke forsuringsprosessen i kroppen din?

 

Du kan la kroppen produsere bikarbonat selv

ved å drikke alkalisk vann!

eller også ta

bikarbonat tabeletter for å holde kroppen i balanse!

 


 

                        

 

SYRE / BASE

En riktig pH i kroppen er en av de mest kritiske faktorer for god helse. Under forbrenningen blir sure sluttprodukter dannet kontinuerlig.Små svingninger i pH kan føre tildramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.

 

 

Forsuring, syre / base ubalanse

For at kroppens ulike fungsjoner skal fungere bra er det viktig at blodets pH holdes innenfor strenge grenser. Graden av syre i blodet representert ved pH, avhengig av nivået av base og syre stoffer oppløst i blodet, derav begrepet syre / base balanse.

Normale blod pH grenser for et menneske er mellom 7,35 og 7,45 slik at blodet er svakt alkalisk. Vårt liv og helse er basert på å bevare vårt interne miljø, og opprettholde syre / base balansen er topp prioritet. For eks. når blodet er for syrlig er kalsium hentet fra beinbygningen for å alkalisere blodet. Selv respirasjonssenteret i hjernen er kontrolert av syre / base balansen. Selv om det allerede har vært en god del forskning på effekten av syre / base ubalanse på utviklingen av kroniske lidelser er dette forholdet ennå ikke tilstrekkelig anerkjent av konvensjonell medisin.

 

 

Forsuring, en kontinuerlig prosess som er uunngåelig

Den sveitsiske lege og teolog Paracelsus var den første person i vår vestlige kultur å oppgi deponering av syre avfall som den viktigste årsaken til alle sykdommer. Ved å leve i en mer biologisk balanse, primitive mennesker forblir fri for kroniske metabolske forstyrrelser som for eks. diabetes, revmatisme, kreft og hjerte karsykdommer, mens i den vestlige livsstil tipper syre / base balansen til syre siden. I tid, fører dette til tap av viktige basiske minneraler, innskudd av metabolske slagg ( syre avfall ) i bindevev og tap av immunitet.

 

Selv om du lever en sunn livsstil med et sunt (basisk) kosthold, er prosessen med forsuring uunngåelig. I en ideell mat forbrenning situasjon vil 100% av organiske elementer ( karbon,nitrogen,hydrogen og oksegen, som utgjør 97% av mat ) bli forbrent, uten å etterlate organisk avfall. Dessverre skjer dette aldri og disse organiske elementer blir ikke helt forbrent. Som et resultat blir organisk syre avfall igjen i kroppen. Eksempler på organiske syre avfall er: urinsyre, melkesyre, eddiksyre, kolesterol, karbonsyre, ammoniakk og fettsyre.

 

I tillegg til det organiske avfallet, inneholder mat mange andre uorganiske biprodukter fra mineralene. Syre avfall fra disse er for eksempel svovelsyre, saltsyre, fosforsyre. Kroppen trenger å eleminere disse giftige syrer. Men først må de bli nøytralisert til mindre farlige stoffer, ellers ville de skade nyrene og andre organer.

 

De viktigste nøytraliserende stofferr produsert av kroppen er natriumbikarbonat, kaliumbikarbonat og kalsiumkarbonat. Bikarbonater kan produseres av kroppen selv ved å drikke alkalisk vann. Hvis disse stoffene er tilstekkelig til stede i kroppen, nøytraliserende giftig organisk og uorganisk syre avfall er ikke noe problem.

 

Problemet oppstår hvis det er utilstrekkelig med bikarbonater tilstede i kroppen. Reduserte bikarbonat nivåer i kroppen oppstår ofte etter fylte 40 år. Dette betyr at etter 40, er kroppen stadig mindre i stand til å nøytrralisere og fjerne syre avfall. Deretter er det syre avfallet lagret som slagg i bindevev og fettvev.

 

Etter at en person fyller 50, består nesten 50% av personens solide fysiske strukturer av slagg. Denne andelen vil bare øke etter hvert som vi blir eldre.

 

 

Forsuring er aldring

Den annerkjente franske legen og biologen Alexis Carell holdt et kylling hjerte i livet i 28 år. Han hadde et egg inkubert.  Fra en utviklet kylling ble hjertet tatt ut og skåret opp. Delene som består av mange celler , ble holdt i et flytende dyrkingsmedium som innholder mineraler med samme sammensetning som blodet. Han oppdaterte flytende kultur medium hver dag og dermed holdt kyllingens hjerte i live i 28 år! Da han stoppet med den forfriskende væske kultur medium døde hjertets celler.

 

Hemmeligheten med at kyllingens hjerte overlevde i 28 år ligger i det faktum at den ekstra cerllulære væsken ( væsken der cellene lå ) ble holdt  ved en konstant kvalitet. Ved å oppdatere det flytende dyrkningsmediet hver dag ble syre  avfallet fjernet hver dag.

 

 

Syre / Base og pH verdi

pH kommer fra det latinske Potentia hydrogenii, noe som betyr "aktivitet av hydrogen". Det er et mål for konsentrasjonen av hydrogenioner tilstede i løsninger og indikerer hvor surt eller basisk noe er. Jo høyere konsentrasjonen av hydrogen ioner er, jo mer syre løsning. Løsninger med lavere mengder av hydrogen ioner er grunnleggende ( basisk/alkalisk )

 

Graden av surhet og alkalitet er angitt på pH skala fra 1 til 14, hvor 1 står for veldig surt og 14 for svært grunnliggende basisk. En pH på 7 er nøytralt. Økningen av pH er logaritmisk som betyr at en pH av 6 er 10 ganger mer syre enn pH på 7. En pH på 5 er deretter, er 100 ganger mer syre enn pH på 7.

 

En riktig pH i kroppen er en av de mest kritiske faktorer for god helse. Under forbrenningen, blir sure sluttprodukte dannet kontinuerliig. Små vingninger i pH kan føre til dramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.

 

 

Optimale pH-verdier

 • Blod 7,35 - 7,45 ( idielt 7,41  )
 • Spytt 6,00 - 7,50 
 • Mage 1,35 -3,50 
 • Urin 4,50 - 8,40
 • Tynntarmen 6,50 - 7,50
 • Tykktarmen 5,60 - 6,90 

Alle våre celler er badet i ekstra cellulær væske og akkurat som blodet svakt alkalisk ( ph- 7,35 - 7,45 )

Grensene for pH verdier for blod og ekstracellulærevæske innen den grense der det fortsatt er mulig å leve, ellom 6,8 og 7,8. pH verdier som er for lav (syre) fører raskere til livstruende situasjoner enn pH verdier som er for høy (basisk/alkaliske).

For eksempel Dr. Berthold Kern oppdaget at en lavere pH verdi (syre) førte til en fortykkelse av blodet. Dersom sammensetningen av blod er tykkere må hjertet pumpe kraftigere for å få det til organene.

 

 

Lage slagg ( fast syre avfall ) er et smart triks kroppen gjør

Tidligere har vi sett at for å nøytralisere syre avfall med sikte på å opprettholde en konstant pH i blodet, er den første forsvarsmekanismen i blodplasma dannet av alkaliske bikarbaonat buffere, slik som natriumbikarbonat (NaHCO3) og kaliumbikarbonat (KHCO3)

 

I en kropp med tilstrekkelige bikarbonat buffere i blodet, uric syrer, kolesterol, melkesyre osv. er nøytralisert uten problemer og utskulles via nyrene.

 

Problemer oppstår når bikarbonat buffere i blodet ikke er tilstrekkelig til stede. Kroppen skifter deretter til en annen mekanisme. Den konverterer flytende syre avfall i blodet til fast syre. Fast syre avfall (slagg) påvirker ikke lenger pH verdien i blodet, ET SMART KNEP AV KROPPEN !

 

Men i tid, er etableringen av disse slagg faktisk årsaken til andre problemer. Urinsyre i fast form ( urinsyrekrystaller ) kan lagres i leddene, og kolesterol i fast for akkumuleres i de vaskulære veggene og blod kan tykne.

 

 

Årsaker til akselerert forsuring                                                                                                                                    Vår vestlige livsstil, personlig helse tilstand og livsmiljøet bidrar til forsuringsprosessen. Følgende faktorer er i stor grad ansvarlig for en akselerert forsurings prosess og gjør en stor etterspørsel på våre bikarbonat buffere :

Dårlig ( syre-forming ) mat,

Overdreven bruk av alkohol og sukker

Medisinering

Stress

 

Miljøvirkninger

 

Redusert lever, nyre eller lungefunksjon

 

Lite mosjon

 

Røyking - Ekstrem diett

 

Overdreven sportsaktiviteter.

 

 

Betydningen av en god pH verdi                                                                                                                                Vi kan også se på virkningen av enzymer i kroppen vår, viktigheten av en god pH verdi. Hele den fysiske forekomsten av levende organisme avhenger av virkningen av enzymer og deres handling, i sin tur, er avhengig av konsentrasjonen av hydrogen-ioner (dvs. pH-verdien). Enzymer fungere bare optimalt ved en viss pH-verdi, og de reagerer meget følsomt på endringer i den. Enzymer er ansvarlig for alle aktiviteter i kroppen. Selv 'å tenke' krever enzym aktivitet. Vanligvis er det to typer enzymer: fordøyelsesenzymer og forbrenningsenzymer.

De viktigste fordøyelsesenzymer er protease, amylase og lipase. De hjelper mage-tarmkanalen i nedbryting av proteiner, karbohydrater og fett, og skal de fungere skikkelig er de avhengige av god pH ledelse i mage-tarmkanalen. Mens magen har et svært surt miljø, tynntarmen, relativt sett, har et mer alkalisk miljø og tykktarmen et litt mer syrlig miljø. Forbrenningsenzymer er ansvarlige for å strukturere, reparere og omorganisere hver celle, hvert organ og alle vev. 

 

Eventuelle symtomer forårsaket av latent forsuring

1 Grad: symptomer i de tidlige stadier (avhengig predisposisjon)

2 Grad: symptomer i avanserte stadier (avhengig predisposisjon)

 • Søvnforstyrrelser
 • Forstoppelse
 • Halsbrann
 • Belegg på tungen
 • Karies
 • Mottakelighet for infeksjon
 • Hårtap
 • Hudproblemer
 • Muskelkramper
 • Depresjon
 • Tap av libido
 • Allergier
 • Høy kolestrol
 • Høyt blodtrykk
 • Diabetes
 • Gikt
 • Nyrestein
 • Hjerte infarkt
 • Revmatisme
 • Magesår
 • Beinskjørhet
 • Fibromyalgi
 • Astma
 • Allergi
 • Høysnue
 • Kreft

Verden forstår ikke poenget med å bruke alkalisk vann for syre reduksjon.                                                   Alkalisk vann fungerer bedre enn diett fordi den ikke legger til mer avfall i prosessen med å redusere syrer. Alle spesielle dietter og trening skaper mer syrlig avfall. Alkalisk vann med enkelte diett og / eller trening fungerer ekstra godt. Alkalisk vann med noe mat vil gjøre underverker. Alkalisk vann, spesielle dietter og / eller trening betyr at det må være en endring av livsstilen. Det er svært vanskelig å endre ens matvaner. Å drikke alkalisk vann er den perfekte løsningen for dagens stressfulle livsstil.

Mange leger misforstår at magesyre nøytraliserer alkalisk vann og sier at det er unyttig å drikke alkalisk vann. Dette er ikke sant! Faktum er, at hvis magen blir for alkalisk eller mindre sur p.g.a. alkalisk vann, magen må produsere mer hydrochloric syre for å opprettholde den opprinnelige syre tilstand. I prosessen med å produsere hydrochloric syre må magen også produsere natriumbikarbonat, en alkalisk buffer, og sette den inn i blodstrømmen, noe som gjør at blodet blir mer alkalisk. Magen gjør hydrochloric syre etter denne formelen: 

H2O + CO2 + NaCl = HCl + NaHCO3 Vann + karbondioksid + salt = hydrochloric syre + natrium bi-karbonat 

 

Hvis vi ser på magen alene, kan vi komme til en feilaktig konklusjon. Når vi ser på kroppen som en helhet, er det en netto gevinst på base når vi drikker alkalisk vann. Dette er grunnen til at det ikke gjør noe forskjell om man drikker alkalisk vann på tom eller full mage. Syre fører til smerte, sykdom og død, mens base fører til bedre helse og lang levetid. 

 

Hva kan du gjøre for å motvirke forsuringsprosessen og bli kvitt det allerede samlete syre avfall (slagg) i kroppen din?                                                                                                                                                                    I første omgang kan du selvfølgelig tilpasse din personlige livsstil ved å spise sunt, redusere stress, gå på diett, trene mer osv. Disse justeringene er absolutt anbefalt, men de er ikke nok! 

Akkumulert syre avfall i kroppen kan bare nøytraliseres av tilstrekkelige alkaliske buffere i kroppen. Du kan øke den alkaliske buffer ved å legge bikarbonater (natrium bikarbonat, kalium bikarbonat) til blodet.Du vil bli overrasket over hva syre reduksjonen, ved å legge bikarbonater til kroppen din, kan bety for din helse situasjon. Hvis du sørger for at du beholder din bikarbonat produksjon hver dag, kan du nyte et variert kosthold ( inkludert et glass vin eller øl ), og også høyt nivå sportsaktiviteter. Det syre avfall som er dannet av dette vil senere bli nøytralisert og fjernet av bikarbonat buffere. 

Hvordan å gjenopprette syre/ base balanse? 

Du kan la kroppen produsere bikarbonat selv ved å drikke alkalisk vann !

Som beskrevet ovenfor:

Problemer oppstår når bikarbonat buffere i blodet ikke er tilstrekkelig til stede. Kroppen skifter deretter til en annen mekanisme. Den konverterer flytende syre avfall i blodet til fast syre. Fast syre avfall ( slagg ) påvirker ikke lenger pH - verdien i blodet. ET SMART KNEP AV KROPPEN ! Men i tid, er etableringen av disse slagg faktisk årsaken til andre problemer. Urinsyre i fast form ( urinsyrekrystaller ) kan lagres i leddene, og kolesterol i fast form akkumueleres i de vaskulære veggene og blod kan tykne.

På bildet kan du se hvordan forsuringen går i gjennomsnitt etterhvert som vi blir eldre

Ved fødselen er kroppen i en i en ideell tilstand på 70 % vann og 30 % mineraler og mikronæringsstoffer. Når du er 45 år kan forsuringen ha gjort kroppen din opp til 50 % flytende eller fast syre.