SYRE / BASE

SÅPE  GJØR  FETTET  FLYTENDE  OG  GJØR  DET  LETTERE  Å  RENGJØRE  SEG 

FETT  ER  SYRE  OG  SÅPE  ER  BASISK 

VED Å DRIKKE  ALKALISK  VANN  HVER  DAG  -  KROPPEN  PRODUSERER  BIKARBONAT  SELV

FORDE VI  MISTER  BIKARBONAT  BUFFERE  SOM  VI  ELDES 

NATRIUM BIKARBONAT  -  " REN  VASK " AV  KROPPEN

 

  SYRE / BASE

EN RIKTIG PH I KROPPEN

er en av de mest kritiske faktorer for god helse.

Under forbrenningen blir syrlige sluttprodukter dannet kontinuerlig.

Små svingninger i pH kan føre til dramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.

Det er to grunnleggende fakta

vi trenger å vite for å forstå menneskers helse og lang levetid

 

1) Som vi eldes bygges det opp syre avfall i kroppen vår. Syre kommer fra matvarer som vi spiser, noen matvarer produserer mere syre enn andre. Syre avfall dannes i sellene våre, som igjen brenner næringsstoffer for å gi energi til å leve. Kroppen prøver sitt beste for for å dumpe syreavfall gjennom urin, svette, og puste ut CO2. Desverre kan vi ikke kvitte oss 100 % med dette syreavfall. Gradvis samler vi disse restene et sted i kroppen vår. Dette er prosessen med aldring.

2) Syre koagulerer blodet. Det er en nødvendig egenskap i blodet for å stoppe blødning når vi har kuttet oss. På grunn av denne livreddende egenskap tykkner blodet etter som vi eldes (eller ettersom vi akkumelerer mer syre) som forårsaker dårlig blodsirkulasjon. Dårlig blodsirkulasjon er den primære årsaken til voksnes progresive sykdommer.

 

Når vi forstår de overnevnte vitenskapelige fakta, løsningen for å opprettholde ungdom og helse er å redusere syre i kroppen vår. 

 

Så hvordan kan vi redusere syre?

Diett: En reduksjon i inntak av mat tvinger kroppen til å bruke opp lagret fett.

Øvelse: Brenne mere kalorier og svette mere syre.

Fysisk fjerning: Fettsuging eller kirurgi.

Nøytralisering av syre: Drikke alkalisk vann for og oppløse syre for sikker tømming gjennom nyrene.

 

Kosthold og mosjon gjør arbeidet til en viss grad, men å være effektiv og langvarig, må vi oppfølge dette over lengere tid noe som ikke er så lett. Siden vi bygger opp syre gradvis må hele kroppen tilpasse seg endringene. Følgelig må vi derfor sakte redusere, og gi alle deler av kroppen tid til å vende seg til endringene. Det er risikabelt å fremskynne denne prosessen. Fettsuging eller kirurgi er ikke bare smertefullt og dyrt, men begge er også unaturlig. Disse metodene kan bare fjerne fettsyrer, men ikke andre dypt integrerte syrer som urinsyre, nyrestein, sulfat, osv.

 

Av de fire metodene for å redusere syre i kroppen vår: Å drikke alkalisk vann er den reneste, enkleste og mest effektive.

Alkalisk vann nøytraliserer syre og gjør den flytende med et trygt utslipp gjennom nyrene. Å brenne vekk syre med kosthold og mosjon er den harde måten, å smelte bort syre med alkalisk vann er den enkle måten. Alkalisk vann er ikke en raskt vekttap ordning. Ja, mange går ned i vekt, men veldig sakte og det kreves at man drikker vann jevnlig.     

 

 

 

Forsuring en kontinuerlig prosess som er uungåelig

 

Den sveitiske lege og teolog Paracelsus var den første person i vår vestlige kultur å oppgi deponering av syre avfall som den viktigste årsaken til alle sykdommer. Ved å leve i en mer biologisk balanse, primitive mennesker forblir fri for kroniske metabolske forstyrrelser som for eks. diabetes, revmatisme, kreft og hjerte karsykdommer, mens i den vestlige livsstil tipper syre/base balansen til syre siden. I tid, fører dette til tap av viktige basiske mineraler, innskudd av metabolske slagg (syre avfall) i bindevev og tap av immunitet.

Selv om du lever en sunn livsstil med et sunt (basisk) kosthold, er prosessen med forsuring uunngåelig. I en ideell mat forbrenning situasjon vil 100% av organiske elementer (karbon, nitrogen, hyrogen go oksygen, som utgjør 97% av mat) bli forbrent, uten å etterlatte organisk avfall. Dessverre skjer dette aldri og disser organiske elementer blir ikke helt forbrent. Som et resultat blir organisk syre avfall igjen i kroppen.

 

Eksempler på organiske syre avfall er: Urinsyre, melkesyre, eddiksyre, kolesterol, karbonsyre, ammoniakk og fettsyre.

I tillegg til det organiske avfallet, inneholder mat mange andre urganiske biprodukter fra mineralene.

 

Syre avfall fra disse er for eksempel: Svovelsyre, saltsyre, fosforsyre.

Kroppen trenger å eliminere disse giftige syrer. Men først må de bli nøytralisert til mindre farlige stoffer, ellers ville de skade nyrene og andre organer.

 

De viktigste nøytraliserende stoffer produsert av kroppen er: Natrium bikarbonat, Kalium bikarbonat, Kalsium karbonat

Bikarbonater kan produseres av kroppen selv ved å drikke alkalisk vann. Hvis disse stoffene er tilstrekkelig til stede i kroppen , nøytraliseres giftig organisk og uroganisk syre avfall uten noe problem.

 

Problemet oppstår his det er utilstrekkelig med bikarbonater tilsted i kroppen. Reduserte bikarbonat nivåer i kroppen oppstår ofte etter fylte 40 år. Dette betyr at etter 40, er kroppen stadig mindre i stand til å nøytralisere og fjerne syre avfall. Deretter er syre avfallet lagret som slagg i bindevev og fettvev. Etter at en person fyller 50 år, består nesten 50% av personens solide fysiske strukturer av slagg. Denne andelen vil bare øke etter hvert som vi blir eldre.

Forsuring er aldring

Den annerkjente franske legen og biologen Alexis Carell holdt et kylling hjerte i livet i 28 år. Han hadde et egg inkubert. Fra en utviklet kylling ble hjertet tatt ut og skåret opp. Delene som består av mange celler, ble holdt i et flytende dyrkings medium som inneholder mineraler med samme sammensetning som blodet. Han oppdaterte flytende kultur medium hver dag og dermed holdt kyllingens hjerte i livet i 28 år! Da han stoppet med den forfriskende væske kultur medium døde hjertets celler.

Hemmeligheten med  at kyllingens hjerte overlevde i 28 år ligger i det faktum at den ekstra cellulære væsken (vesken der cellene lå) ble holdt ved en konstant kvalitet. Ved å oppdatere det flytende dyrkings mediet hver dag, ble syre avfallet fjernet hver dag.

Syre / Base og pH verdi

pH kommer fra det latinske Potentia hydrogenii, noe som betyr "aktivitet av hydrogen". Det er et mål for konsentrasjonen av hydrogen ioner tilstede i løsninger og indikerer hvor syrlig eller basisk noe er. Jo høyere konsentrasjonen av hydrogen ioner er, jo mer syre løsning. Løsninger med lavere mengder av hydrogen ioner er grunnleggende basisk (alkalisk).

 

Graden av Syre / Base er angitt på pH skala fra 1 - 14, hvor 1 står for veldig syrlig  og 14 for svært grunnleggende basisk. En pH på 7 er nøytral. Økningen av pH er logaritmisk som betyr at en pH på 6 er 10 ganger mer syre enn pH på 7. En pH på 5 er deretter, 100 ganger mer syre enn pH på 7.

En riktig pH i kroppen er en av de mest kritiske faktorer for god helse. Under forbrenningen, blir syrlige sluttprodukter dannet kontinuerlig. Små svingninger i pH kan føre til dramatiske endringer i celle forbrenningen og forårsake forstyrrelser.

 

Alle våre celler er badet i ekstra cellulær væske og akkurat som blodet svakt alkalisk (pH  7,35 - 7,45). Grensene for pH verdier for blod og ekstra cellulær væske innen den grense der det fortsatt er mulig å leve, er mellom 6,8 og 7,8. pH verdier som er for lav (syre) fører raskere til livstruende situasjoner enn pH verdier som er for høy basisk (alkaliske).

For eksp. Dr. Berthold Kern oppdaget at en lavere pH verdi (syre) førte til en fortykkelse av blodet. Dersom sammensetningen av blod er tykkere må hjertet pumpe kraftigere for å få det til organene.

Lage slagg (fast syre avfall) er et smart knep kroppen gjør

Tidligere har vi sett at for å nøytralisere syre avfall med sikte på å opprettholde en konstant pH i blodet, er den første forsvarsmekanismen i blodplasma dannet av alkaliske bikarbonat buffere, slik som natrium bikarbonat (NaHCO3) og kalium bikarbonat (KHCO3). I en kropp med tilstrekkelig bikarbonat buffere i blodet, uric syrer, kolesterol, melkesyre, osv. er nøytralisert uten problemer og utskilles via nyrene.

 

Problemer oppstår når bikarbonat buffere i blodet ikke er tilstrekkelig til stede. Kroppen skifter deretter til en annen mekanisme. Den konverterer flytende syre avfall i blodet til fast syre. Fast syre avfall (slagg) påvirker ikke lenger pH verdien i blodet.  ET SMART KNEP AV KROPPEN !

Men i tid, er etableringen av disse slagg faktisk årsaken til andre problemer. Urinsyre i fast form (urinsyrekrystaller) kan lagres i leddene, og kolesterol i fast form akkumuleres i de vaskulære veggene og blod kan tykne.  NB! SE SIDE: NATRIUM BIKARBONAT

 

Årsaker til akselert forsuring!

Stress og Medisinering er bare 2 av flere årsaker som gjør stor etterspørsel på våre bikarbonat buffere

 Vår vestlige livsstil, personlig helse tilstand og livsmiljøet bidrar til forsuringsprosessen.

Følgende faktorer er i stor grad ansvarlig for en akselerert forsurings prosess og gjør en stor etterspørsel på våre bikarbonat buffere.

Dårlig (syre-forming ) mat   Overdreven bruk av alkohol og sukker   Stress   Medisinering   Miljøvirkninger   Redusert lever, nyre eller lungefunksjon  Lite mosjon   Røyking   Ekstrem diett   Overdreven sports aktiviteter.

Betydningen av en god pH verdi

Vi kan også se på virkningen av enzymer i kroppen vår, viktigheten av en god pH verdi. Hele den fysiske forekomsten av levende organismer avhenger av virkningen av enzymer og deres handling, i sin tur, er avhengig av konsentrasjonen av hydrogen- ioner (dvs. pH-verdien). Enzymer fungere bare optimalt ved en viss pH-verdi, og de reagerer meget følsomt på endringer i den. Enzymer er ansvarlig for alle aktiviteter i kroppen. Selv det ' å tenke' krever enzym aktivitet. Vanligvis er det to typer enzymer: fordøyelses enzymer og forbrennings enzymer.

 

De viktigste fordøyels enzymer er: protease, amylase, og lipase. De hjelper mage-tarmkanalen i nedbryting av proteiner, karbohydrater og fett, og skal de fungere skikkelig er de avhengige av god pH ledelse i mage-tarmkanalen. Mens magen har et svært syrlig miljø, tynntarmen, relativt sett, har et mer alkalisk miljø og tykktarmen et litt mer syrlig miljø. Forbrennings enzymer er ansvarlige for å struktere, reparere og omorganisere hver celle, hvert organ og alle vev.

Opptimale pH verdier

Blod 7,35 - 7,45 ( ideelt 7,41 )

Spytt 6,00 - 7,50

Mage 1,35 - 4,00

Urin 4,50 - 8,40

Tynntarmen 6,50 - 7,50

Tykktarmen 5,60 - 6,90

Eventuelle symtomer forårsaket av latent forsuring

 

1 Grad: Symtomer i de tidligere stadier

                                  (avhengig predisposisjon)                                     

Søvnforstyrrelser  Forstoppelse  Halsbrann

Belegg på tungen  Karies  Mottagelighet 

for infeksjon  Hårtap Hudproblemer 

         Muskelkramper  Tap av Libido            

                                                Depresjon  Allergier                                                 

2 Grad : Symptomer i avanserte stadier

(avhengig predisposisjon) 

Høy kolesterol   Høyt blodtrykk  Diabetes

Nyrestein   Hjerteinfarkt  Revmatisme 

Magesår  Beinskjørhet  Fibromyalgi

                                                                                                    Astma  Høysnue  Kreft                                                                                                       

                                                                                               

Verden forstår ikke poenget med å bruke alkalisk vann for syre reduksjon

Alkalisk vann fungerer bedre enn diett fordi den ikke legger til mer avfall i prosessen med å redusere syrer. Alle spesielle dietter og trening skaper mer syrlig avfall. Alkalisk vann med enkelte diett og / eller trening fungerer ekstra godt. Alkalisk vann med noe mat vil gjøre underverker. Alkalisk vann, spesielle dietter og / eller trening betyr at det må være en endring av livsstilen. Det er svært vanskelig å endre ens matvaner. Å drikke alkalisk vann er den perfekte løsningen for dagens stressfulle livsstil.

 

Mange leger misforstår at magesyre nøytraliserer alkalisk vann og sier at det er unyttig å drikke alkalisk vann. Dette er ikke sant! Faktum er, at hvis magen blir for alkalisk eller mindre syrlig på grunn av alkalisk vann, magen må produsere mer hydrochloric syre for å opprettholde den opprinnelige syre tilstand. I prosessen med å produsere hydrochloric syre må magen også produsere natrium bikarbonat, en alkalisk buffer, og sette den inn i blodstrømmen, noe som gjør at blodet blir mer alkalisk. Magen gjør hydrochloric syre etter denne formelen:

H20 + CO2 + NaCI = HCI + NaHCO3 Vann + karbondioksid + salt = hydrochloric syre + natrium bikorbonat.

 

Hvis vi ser på magen alene, kan vi komme til en feilaktig konklusjon. Når vi ser på kroppen som en helhet, er det en netto gevinst på base når vi drikker alkalisk vann. Dette er grunnen til at det ikke gjør noe forskjell om man drikker alkalisk vann på tom eller full mage.

Syre fører til smerte, sykdom og død, mens base fører til bedre helse og lang levetid.

Hva kan du gjøre

for å motvirke forsurings prosessen og bli kvitt det allerede samlede syre avfall (slagg) i kroppen din?

I første omgang kan du selfølgelig tilpasse din personlige livsstil ved å spise sunt, redusere stress, gå på diett, trene mere osv. Dissse justeringene er absolutt anbefalt, men det er ikke nok ! Akkumelert syre avfall i kroppen kan bare nøytraliseres av tilstrekkelige alkaliske buffere i kroppen.

Du kan øke den alkaliske buffer ved å legge bikarbonater (natrium bikarbonat, kalium bikarbonat) til blodet. Du vil bli overrasket over hva syre reduksjon ved å legge bikarbonat til kroppen din kan bety for din helse situasjon. Hvis du sørger for at du beholder din bikarbonat produksjon hver dag, kan du nyte et variert kosthold (inkludert et glass vin eller øl), og også et høyt nivå sportsaktiviteter. Det syre avfall som er dannet av dette vil senere bli nøytralisert og fjernet av bikarbonat buffere.

 

Hvordan å gjenopprette

syre / base balanse?

La kroppen produsere bikarbonat selv ved å drikke alkalisk vann

 

DEN SIKRE LØSNINGEN !

En alkalisk kropp - en kropp i balanse.

Å ha nok OH- ioner i kroppen garanterer ikke for at man ikke kan få influensa, men uansett hvilken type influensa en får

kan en komme seg raskt ved å elemenere døde syre celler umiddelbart.

Så derfor: hvis det er nok av OH- ioner (alkaliske reserver) er det ingen grunn til å bekymre seg om: milgjøgifter, insektsmidler, stråling, virus, bakterier osv. Alkalisk drikkevann er den beste måten og opprettholde god helse i ethvert tilfelle.